Machinery Technical Support

Για τον Επαγγελματια και τον ιδιωτη

Συχνές Ερωτήσεις

Τί είναι η Τεχνολογία Inverter;

Η τεχνολογία inverter, ελέγχει την λειτουργία του κλιματιστικού. Τροποποιώντας την συχνότητα του ρεύματος, εξασφαλίζει την ομαλή γραμμική μεταβολή της ταχύτητας περιστροφής του συμπιεστή που είναι η «καρδιά» του κλιματιστικού.Αυτό επιτρέπει την εναρμόνιση της ψυκτικής και της θερμικής ισχύος με τις εκάστοτε απαιτούμενες πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Όταν η θερμοκρασία του χώρου διαφέρει κατά πολύ από την θερμοκρασία που θέλουμε να έχει ο χώρος που κλιματίζεται, το κλιματιστικό λειτουργεί με την μέγιστη ισχύ, εξασφαλίζοντας την γρήγορη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στον κλιματιζόμενο χώρο, ο συμπιεστής ρυθμίζει την ισχύ για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Πως ελέγχεται η ποιότητα αέρα ;

Χάρη στην τεχνολογία Inverter ο βαθμός απόδοσης των κλιματιστικών μονάδων είναι σημαντικά υψηλότερος κατά την λειτουργία τους. Με δεδομένο ότι οι κλιματιστικές μονάδες λειτουργούν περισσότερο από το 80% του χρόνου τους σε μερικό φορτίο, ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης των μονάδων με τεχνολογία inverter, επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30~40% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας, σε σχέση με μονάδες σταθερών στον κλιματιζόμενο χώρο ανάλογα πάντα με την χρήση.

Ο πραγματικός έλεγχος της ποιότητας του αέρα του δωματίου, δεν εξαρτάται μόνο από το φιλτράρισμα του εσωτερικού αέρα.

Ειδικά στις μονάδες ανακυκλοφορίας του αέρα όπως είναι οι αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες, ο έλεγχος της ποιότητας του εσωτερικού αέρα θα πρέπει να περνά από πολλά στάδια και πρόσθετες λειτουργίες, όπως είναι ο προκαταρκτικός καθαρισμός, ο βασικός καθαρισμός και η αφαίρεση μικροσκοπικών μορίων, ιών, βακτηριδίων και αλλεργιογόνων ουσιών από τον αέρα.

Πώς λειτουργούν οι μονάδες Σταθερών Στροφών;

Οι μονάδες Σταθερών Στροφών είναι μονάδες σταθερής απόδοσης και διαθέτουν συμπιεστές που ξεκινούν ή σταματούν την λειτουργία τους, ανάλογα με την θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει στο control μας Είναι βασικό οι μονάδες σταθερών στροφών να διαθέτουν θερμοστάτης υψηλής ακρίβειας για την ελαχιστοποίηση της διακύμανσης της θερμοκρασίας στον κλιματιζόμενο χώρο.

Τι είναι η Τεχνολογία Μεταβλητού Ψυκτικού μέσου V.R.F. (Variable Refrigerant Volume);

Το σύστημα κλιματισμού VRF είναι ένα κεντρικό πολυδιαιρούμενο σύστημα απευθείας εκτόνωσης ψυκτικού μέσου. Σε μια εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδεθεί μεγάλος αριθμός εσωτερικών μονάδων διαφορών τύπων και αποδόσεων.

Η προηγμένη ηλεκτρονική τεχνολογία VRFinverter, που εφαρμόζουν αυτά τα συστήματα επιτρέπει τον γραμμικό έλεγχο της ισχύος, με αποτέλεσμα η εξωτερική κεντρική μονάδα να προσαρμόζει την λειτουργία της σύμφωνα με την ζήτηση των εσωτερικών μονάδων, με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Το σύστημα κλιματισμού VRF προσφέρει ευελιξία και εύκολη εγκατάσταση με μεγάλα μήκη αποστάσεων μεταξύ των μονάδων, αξιόπιστη λειτουργία και προ πάντων μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας εφόσον γίνει σωστή εγκατάσταση από έμπειρο τεχνικό.

Ποια είναι τα οικολογικά ψυκτικά μέσα;

Tα ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές οικιακού κλιματισμού θα πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να μην επηρεάζουν την στοιβάδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα.  Τα κύρια «οικολογικά» ψυκτικά μέσα που χρησιμοποιούνται στον οικιακό κλιματισμό είναι τα ακόλουθα:

HFC 407c: Πρόκειται για μείγμα τριών ψυκτικών μέσων, των R32, R125 και R134a.  Παρουσιάζει πολλά μειονεκτήματα, λόγω του ότι είναι ζεοτροπικό (η αλλαγή φάσης του κάθε συστατικού του επιτυγχάνεται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και παρουσιάζει μεγάλη θερμοκρασιακή ολίσθηση). Η θεωρητική του ενεργειακή απόδοση (COP) συγκριτικά με άλλα ψυκτικά μέσα είναι χαμηλή γι΄αυτό και χρησιμοποιείται με μονάδες χαμηλότερου κόστους. (οικονομική λύση με χαμηλότερη ενεργειακή κλάση)
Οι μονάδες αυτές πλέον έχουν καταργηθεί.

HFC 410a: Πρόκειται για μείγμα δύο ψυκτικών μέσων, των R32 και R125. Λειτουργεί σε 50% υψηλότερες πιέσεις σε σχέση με το R407c. Συμπεριφέρεται σαν ομοιογενές ψυκτικό μέσο, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας στην οποία επιτυγχάνεται κατά την αλλαγή φάσης μεταξύ των δύο συστατικών του είναι αμελητέα. Πλεονέκτημά του είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό του περιεχόμενο ανά μονάδα όγκου, καθώς και ο καλύτερος συντελεστής μετάδοσης θερμότητας.

Ποιο μέγεθος κλιματιστικού είναι κατάλληλο για τον χώρο μου;

H επιλογή του κατάλληλου μεγέθους μιας κλιματιστικής μονάδας σε ένα χώρο εξαρτάται από την χρήση και τις εσωτερικές συνθήκες του χώρου, την μόνωση και τα δομικά στοιχεία του χώρου (παράθυρα, οροφή κ.α), τον φωτισμό, τον αερισμό, τον αριθμό των ατόμων κ.λ.π.
Για χώρους κατοικιών με σχετικά καλή μόνωση ένας απλός κανόνας υπολογισμού του απαιτούμενου ψυκτικού φορτίου είναι το 1/2 της επιφάνειας του χώρου σε kBtu/h. Δηλαδή για ένα χώρο 24m2 απαιτούνται 24/2 = 12 kBtu/h (ή 12000 Btu/h)

Σε χώρους με καλύτερη μόνωση ο συντελεστής αλλάζει.

Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή ενός ειδικού είναι απαραίτητη.

Για εξοικονόμηση χρημάτων στην επιλογή του κλιματιστικού καλέστε μας να σας εξυπηρετήσουμε χωρίς καμία υποχρέωση


Καλάθι αγορών

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αναζήτηση στο eshop

10 xronia egguisi

 

Κλιματιστικό 300€

9000BTU, A' ενεργ. κλάσης, τοποθετημένο

Κλιματιστικό 330€

12000BTU, A' ενεργ. κλάσης, τοποθετημένο

Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας